COMUNICAT

22.06.2017


Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj  este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

     Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj  au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului CHITA MARCEL -VLAD, arestat preventiv, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor  prev. de art. 32 alin 1 rap. la art. 188 alin 1 si 2 Cod penal.

     Din rechizitoriul întocmit în cauză a rezultat următoarea situație de fapt:

     În data de 31.05.2017, în jurul orei 17:00, pe Calea Someșeni din Cluj-Napoca, inculpatul Chita Marcel-Vlad a avut o altercație fizică cu persoana vătămată Feurdean George-Alexandru, iscată de la un conflict spontan în trafic, ocazie cu care cei doi combatanți s-au lovit reciproc cu pumnii, au continuat lupta la sol, circumstanțe în care inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate trei lovituri cu un cuțit tip briceag în zona spatelui, cauzându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare, la momentul evaluării medico-legale, 28-30 zile de îngrijiri medicale, una dintre leziuni fiind de natură să pună în primejdie viața victimei (penetrantă toracic și cu interesare pulmonară).

     La data de mai sus, persoana vătămată  se deplasa cu  autoturismul pe Calea Someșeni din Cluj-Napoca, pe sensul de mers către str. Cantonului - Calea Dezmirului. În fața sa, în aceeași direcție de deplasare, rula și  autovehicul în care se afla si inculpatul. La un moment dat, victima a observat că din mașina din față s-a aruncat o punga pe trapă și, fiind în mers, o parte din conținutul acesteia, respectiv diverse gunoaie menajere au căzut pe capota autovehiculului persoanei vătămate.

     Indignat de acest gest, persoana vătămată i-a claxonat pe cei din autovehiculul care rula în fața sa, însă, după puțin timp, din nou au fost aruncate gunoaie din acel vehicul.

     Văzând atitudinea persoanelor din acel autovehicul, persoana vătămată 1-a depășit și a frânat în fața acestuia, în mod gradual, determinându-1 pe conducătorul auto martorul Chita Martin să oprească vehiculul. Persoana vătămată a declarat că autovehiculul marca Opel Vectra a oprit în spatele său la o distanță de 3 m, el a coborât din mașină și s-a îndreptat către acesta cu scopul de a le reproșa celor doi bărbați din vehicul comportamentul necivic de a arunca gunoaie din mașină. Discuția a degenerat în adresarea reciprocă de cuvinte și expresii injurioase, după care persoana vătămată și inculpatul s-au luat la bătaie efectiv, totul culminând cu rănirea gravă a victimei Feurdean George-Alexandru.

     Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului Cluj. 

     Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.