28.07.2017

          

 

COMUNICAT

         

       

            Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

                        Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpaților TOMOIAGĂ GRIGORE, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de participație improprie la tăiere ilegală de arbori și participație improprie la furt de arbori și IUGA VASILE TEODOR, în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual și uz de fals.

 

                        În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

 

                        În perioada 22-27.05.2017, inculpatul Tomoiagă Grigore, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Dragomirești, i-a determinat pe numiții C.G. și T.G. să taie fără drept un număr de 67 de arbori de esență rășinoasă din pădurea proprietatea privată a persoanelor vătămate B.V.D. și B.I. În data de 29.05.2017, i-a determinat pe numiții T.G.M. și C.I.F. să sustragă materialul lemnos care a fost încărcat într-un camion, fiind surprinși de persoanele vătămate. În această împrejurare a izbucnit un conflict în urma căruia persoanele vătămate au procedat la dezarmarea inculpatului Tomoiagă Grigore.

                        În data de 30.05.2017, inculpatul Iuga Vasile Teodor, brigadier în cadrul Ocolului Silvic Dragomirești, a întocmit un raport în care a consemnat aspecte nereale cu privire la evenimentul din data de 29.05.2017, raport ce a fost înregistrat la Direcția Silvică Maramureș.

 

                        Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Vișeu de Sus.

 

                        Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.